Past mijn hond in de Buddyrider?

De Buddyrider werd oorspronkelijk ontworpen voor het gewicht (12 kilo) en afmeting van onze Jack Russell terrier, en zo dat de hond zoveel mogelijk bewegingsvrijheid bleef houden. De ene hond zal er beter in passen dan de andere, maar met deze hulppagina moet het mogelijk zijn om een goede inschatting van te maken voor uw huisdier. Heeft u vragen of twijfelt u? Dan kunt u ons altijd mailen. 

Heeft uw hond een gewicht tussen de 0 tot 13 kg, dan past hij/zij altijd in de Buddyrider
Hoe kan ik mijn hond meten?

Er bestaat geen gemakkelijke manier om met een meetlint de lengte en hoogte van uw hond te meten en vervolgens te vergelijken met andere rassen, omdat het gewicht, beenlengte en status een belangrijke rol spelen. Voor iedere hond geldt dat u het best kunt vergelijken met het rastype in combinatie met het gewicht en lichaamstype.

De meeste honden van de terriër familie passen goed in de Buddyrider. Meestal hebben ze niet veel opvallende fysieke kenmerken, zoals zeer lange benen, of een zware lichaamsbouw. U kunt ervan uitgaan dat het maximale gewicht voor in de Buddyrider 15 kilo is. Kleine rassen zijn meestal maar rond de 11 kilo. Door de zitpositie tussen uw armen voelt de hond geborgenheid en zullen de meeste honden rustig blijven zitten.

Belangrijkste rassen die in de Buddyrider passen: