Past mijn hond in de Buddyrider?

De Buddyrider werd oorspronkelijk ontworpen voor het gewicht (12 kilo of 24 pond) en afmeting van onze Jack Russell terrier, en zo dat de hond zoveel mogelijk bewegingsvrijheid bleef houden. De ene hond zal er beter in passen dan de andere, maar met deze hulppagina moet het mogelijk zijn om een goede inschatting van te maken voor uw huisdier. Heeft u vragen of twijfelt u? Dan kunt u ons altijd mailen. 

Hoe kan ik mijn hond meten?
Er bestaat geen gemakkelijke manier om met een meetlint de lengte en hoogte van uw hond te meten en vervolgens te vergelijken met andere rassen, omdat het gewicht, beenlengte en status een belangrijke rol spelen. Voor iedere hond geldt dat u het best kunt vergelijken met het rastype in combinatie met het gewicht en lichaamstype.

De meeste honden van de terriër familie passen goed in de Buddyrider. Meestal hebben ze niet veel opvallende fysieke kenmerken, zoals zeer lange benen, of een zware lichaamsbouw. U kunt ervan uitgaan dat het maximale gewicht voor in de Buddyrider 15 kilo is. Kleine rassen zijn meestal maar rond de 11 kilo ( 22 pond). Door de zitpositie tussen uw armen voelt de hond geborgenheid en zullen de meeste honden rustig blijven zitten.

De meeste algemene rassen zullen in de Buddyrider vervoerd kunnen worden, maar raadpleeg de onderstaande tabel als u twijfelt en uw hond heeft opvallende lichaamskenmerken. In de tabel gaan we uit van honden met een gemiddelde afmeting en een normaal lichaamsgewicht in ponden, de rode gewichten zijn het meest ideaal.

Maattabel