Past de Buddyrider op mijn fiets?

Dat is een goede vraag, die wordt ons vaak gesteld.
Hieronder leggen we stap-voor stap uit hoe u kunt zien of uw fiets geschikt is voor de Buddyrider;

  • Een damesfiets heeft een lage stang, waardoor u makkelijk voor het zadel langs op de fiets kunt stappen. door de montage van de Buddyrider kunt u alleen op uw fiets stappen door uw been over het zadel heen te liften zoals u dat ook doet bij uw mountainbike of herenmodel.
  • Als uw fiets een verende zadelpen heeft moet deze worden vervangen door een normale zadelpen zonder vering zodat er voldoende ruimte tussen het frame en het zadel is voor de montage van de beugel. Deze zadelpennen zijn verkrijgbaar bij uw fietsspecialist.


Pas de zithoogte van uw zadel zo aan dat u in een comfortabele en veilige positie op uw zadel zit. Zorg ervoor dat u met beide voeten de grond kunt raken al u stilstaat. Om de beugel te kunnen monteren heeft u een ruimte van 2.5 tot 3.15 cm nodig.

De juiste afmetingen van uw fiets

Op de afbeeldingen van de fiets hieronder ziet u dat de minimale afstand tussen uw zadelpen en uw stuur 48,5 cm moet zijn. Er zijn een aantal fietsen met ongewone frame maten, bijvoorbeeld sommige comfortfietsen met een zeer hoge stuurpositie ten opzichte van het zadel. Deze fietsen zijn minder geschikt voor de montage en de veiligheid voor u en uw hondje.